Camping Zuid Holland

In de zomer kiezen veel mensen er jaarlijks voor om op vakantie te gaan. Even weggaan van huis om te genieten van de mooie natuur of heerlijke zon. Een groot deel van deze mensen kiest ervoor om naar het buitenland te gaan, maar ook in Nederland zijn er een aantal leuke campings waar je kan genieten van de mooie kust. Op deze campings kun je heerlijk tot ontspanning komen en genieten van een rustige en zorgeloze zomervakantie of om te winter kamperen. Er zijn veel leuke dingen die je kan doen om een camping Zuid Holland. Doe inspiratie op en plan je ideale zomer- of wintervakantie in deze regio!

Duinen in de winter
Duinen in de winter

Wat je allemaal kan doen op een camping Zuid-Holland

Nederland is een erg klein land, en daarom is de afstand tot andere provincies vaak niet heel groot. Er is echter genoeg te ontdekken in ons kleine landje. Als je op vakantie gaat met je familie en niet te ver wilt reizen dan is een camping in Nederland ideaal voor een prachtige zomer- of wintervakantie. Het weer in de zomer is lekker warm en aan de kust kan je heerlijk zwemmen, een terrasje pakken of in de zon liggen. Vanuit het hele land is de provincie goed bereikbaar met een caravan of een camper. Er zijn veel campings te vinden met een zwembad en leuke activiteiten zodat je kinderen goed terecht kunnen en kunnen slapen in een pipowagen.

Wil je een dagje weg van de camping? Zoek de bezienswaardigheden, zoals de maastoren, in de stad Rotterdam op, ga lekker aan het strand liggen in Scheveningen of bezoek de hoofdstad van de provincie: Den Haag.

Ook kan je ervoor kiezen om door de Rhoonse Mangrove te gaan wandelen of te gaan kajakken langs de Japanse Tuin. Voor iedereen is er wel een leuke activiteit te vinden in Zuid-Holland, jong of oud. Ook zijn er heel veel leuke steden te bezoeken waar je de hele dag rond kan lopen en genieten van de leuke winkels. De opties zijn eindeloos en je kan je eigen vakantie volledig inplannen.

Het doel van de meeste mensen op vakantie is om tot ontspanning te komen. Op een leuke camping in de provincie Zuid Holland is het mogelijk om compleet tot rust te komen. Als je met kinderen op vakantie gaat kunnen de kinderen lekker spelen aan de Nederlandse kust terwijl je lekker in een barretje zit of aan het zonnen bent op het strand. De meeste campings hebben vaak een zwembad in de buurt of een zwembad op de camping zelf waar de kinderen ook heerlijk terecht kunnen terwijl je een boek leest op een ligbed of gewoon heerlijk bij de stacaravan zit.

Een ander groot voordeel van een vakantie op een camping Zuid Holland is dat je geen andere taal hoeft te spreken. Je bent bekend met de tradities en gewoontes van het land en je kan gewoon makkelijk met iedereen praten. Hierdoor is het makkelijker voor kinderen om vrienden te maken op de camping of om te communiceren met de mensen om je heen, zowel in de zomer als in de winter. Want had je wel eens van winterkamperen gehoord?

De leukste campings in Zuid Holland

Er zijn meerdere populaire campings te vinden in de provincie Zuid-Holland. In het mooie Katwijk aan Zee kan je bijvoorbeeld een prachtige camping vinden in de duinen, dicht bij de zee. Het voordeel van een camping die dicht aan de zee ligt is dat je elke dag rustig naar het strand kan wandelen en daar kan genieten van de zomerzon.

Daarnaast is het ook niet lastig om een leuke stad te bezoeken in de buurt. Het publieke transportsysteem in Nederland is erg gemakkelijk te gebruiken en met de auto, camper of motor kom je echt overal. Dat is het grote voordeel van een leuke zomervakantie op een camping Zuid-Holland!