Hoek van Holland Haven: een leuke bestemming voor een dagje weg

Een dagje naar het strand is voor veel Nederlanders een leuk uitje voor een dagje of een weekendje weg. Het strand van Nederland is lekker dichtbij en heeft mooie stranden waar je heerlijk kan ontspannen in de zon. Hoek van Holland Haven is een metrostation dat bekend staat om de mooie brede stranden en de prachtige haven waar je kan kijken naar de enorme schepen die het land verlaten of binnenkomen. Er is een uitgebreide terminal voor de veerbootreizigers, met loketten, toiletten en grenscontrolefaciliteiten. De duinen zijn een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen. Er zijn erg veel manieren waarop je kan genieten in deze streek!

Hoek van Holland Haven maps
Kaart Hoek van Holland Haven

Hoek van Holland haven bezoeken

Via de metro Hoek van Holland Haven vind je de grootste haven van Nederland, de haven van Rotterdam. Aan het kanaal kan je op dagelijkse basis grote containerschepen, prachtige cruiseschepen en nog veel meer langs zien varen. De stad Rotterdam is verbonden aan de Noordzee door middel van de Nieuwe waterweg.

Ook vind je in de buurt de bekende Maasvlakte, een breed strand gemaakt voor mensen die houden van de natuur. Dit is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de omgeving.

De duinen van deze streek zijn ook een prachtige plek om door te wandelen of te fietsen, bezoek dan ook de pier Hoek van Holland. In de regio vind je een gebied met veel gele duinen en een groen bos.

De duinen liggen vlak naast de zee en bieden een prachtig uitzicht op het blauwe water en de schepen die in de verte langsvaren. De provincie Zuid-Holland kent heel veel prachtige uitzichten en een hele mooie natuur. Het is de ideale plek om een dagje door te brengen.

Door middel van een ferry of een veerboot kan je meerdere bestemmingen bereiken vanaf de haven van de Hoek van Holland. Er zijn ferry’s die overtochten verzorgen naar het Verenigd Koninkrijk (Harwich), Ierland en ook landen in Noord Europa. Door middel van een veerboot kan je inclusief auto naar deze bestemmingen zonder het vliegtuig te hoeven pakken. Ook is een groot voordeel dat je om een veerboot je auto mee kan nemen. Zo hoef je geen auto te huren en kan je gemakkelijk het land door rijden.

Hoek van Holland Haven.jpg
Door <a href=”//commons.wikimedia.org/wiki/User:Oxyman” title=”User:Oxyman”>Oxyman</a> – <span class=”int-own-work” lang=”nl”>Eigen werk</span>, CC BY 2.5, Koppeling

Leuke activiteiten voor in de zomer

Als je een dagje weg wil gaan in Nederland, dan is Hoek van Holland een prachtlocatie. Het is mogelijk om allerlei activiteiten te doen aan het strand en natuurlijk is het ook mogelijk om de ferry of veerboot naar een andere bestemming te nemen. Ook kan je nog genieten van Rotterdam, de Euromast, de Maastoren en de vele winkelstraten en bezienswaardigheden die te vinden zijn in de regio.

Of je nou naar het bos wilt, de duinen wilt bezoeken of met de ferry of veerboot een ander land wilt bezoeken, vanaf de havens aan de kust van Zuid-Holland kan je elke bestemming bereiken.

Het is erg gemakkelijk om deze regio te bereiken met de auto of met publiek transport. Bekijk de vele bestemmingen en prachtige bezienswaardigheden die het gebied heeft te bieden!