Maastoren Rotterdam

Ben je op zoek naar een leuke bezienswaardigheid in Rotterdam? Boek jouw camping in de buurt van de Maastoren Rotterdam. In dit gebied van Rotterdam zijn verschillende bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen. Heel even heb je het idee dat je een stedentrip in het buitenland maakt. Alleen dit keer ben je gewoon toerist in eigen land.

Eén van de bezienswaardigheden in de buurt om te bekijken is de Maastoren zelf. Deze wolkenkrabber is 164 meter hoog en heeft 44 verdiepingen. Als de masten van gebouwen niet worden meegerekend dan is de Maastoren Rotterdam het hoogste gebouw van de Benelux. Vanuit dit gebied vertrokken vroeger de grote schepen naar New York. Het is natuurlijk nu erg leuk om te zien dat bij de oude scheepswerf een Nederlandse wolkenkrabber is ontstaan.

Maastoren en Erasmusbrug Rotterdam

Maastoren Rotterdam is een unieke bezienswaardigheid.

De Maastoren is ontworpen door Dam & Partners architecten. In het kantoor zijn verschillende bedrijven gevestigd waaronder Deloitte en Q-park. De verwarming en koeling van het gebouwd gebeurd op een milieuvriendelijke manier. Er wordt namelijk water uit de Maas gehaald en met een speciaal ontworpen systeem wordt dit water gebruikt voor de verwarming en koeling.

De buitenkant van het gebouw is ook absoluut bijzonder te noemen. Het gebouw is bekleed met aluminium platen in 22 verschillende tinten. Vanwege de verschillende tinten krijgt het gebouw een unieke uitstraling aan de Maas.

Wil je zelf de Maastoren Rotterdam in de provincie Zuid-Holland beleven? Boek gewoon je eigen camping in de buurt van de Maastoren.