Hoek van Holland Strand

Hoek van Holland Strand is een Noordzee strand in de buurt van de stad Hoek van Holland, gelegen aan de westkust van Nederland, nabij de stad Rotterdam. Het strand staat bekend om zijn lange strook zacht zand en duinen en is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Er is voor iedereen wat wils, zo zijn er strandbars, restaurants en winkels. Voor de watersporters zijn er mogelijkheden om te surfen, kiteboarden en zeilen. Ook is het mogelijk om strandstoelen en parasols te huren voor een comfortabel dagje strand.

Hoek van Holland Strand is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met een treinstation op slechts enkele minuten lopen van het strand. Al met al is het in Nederland heerlijk genieten van zon, zee en strand.

Metrolijn Metro aan Zee

Metrolijn Metro aan Zee van de RET is een 500 miljoen kostende voortzetting van de Hoekse Lijn van de Nederlandse Spoorwegen. Reizigers kunnen vanaf vrijdag 31 maart 2023 gebruik maken van ook het laatste stukje van metrolijn B, de spoorverbinding tussen Rotterdam en station Hoek van Holland Strand. Hierdoor kan men op het nieuwe station, op korte afstand van het strand uitstappen.

De metrolijn is door duurder wordende materiaalkosten en vele vertragingen veel duurder geworden dan begroot en oplevering werd diverse malen uitgesteld. De vertragingen kwamen door problemen met vergunningen, leveringsproblemen van de beveiligingssoftware, storingen op bruggen en er was een vrachtwagen een stuk van de bovenleiding en installaties kapot gereden.